Cake voor Kenia

Damtotdam voor Kenia!

Hallo allemaal!

Een tijd geleden hebben Marjolein, Marloes, Joyce en ik mee gedaan aan de Rokjesdagloop om geld op te halen voor de familie Salago. Dit jaar willen wij weer mee doen aan een run, om er op deze manier voor te zorgen dat de kinderen weer een jaar naar school kunnen gaan. Echter pakken wij het dit jaar groter aan! Dit jaar gaan we met maar liefst 8 man de Dam tot Damloop doen! Op zaterdag 20 sept. gaan Wilma, Marjolein en Marloes de Dam tot Damloop wandelen. Op zondag 21 sept. gaan Anette, Nico, Joyce, Roxanne en ik de Dam tot Damloop rennen. Maar liefst 16,1 km, van Amsterdam naar Zaandam.

Lijkt het je/jullie leuk om ons hiervoor te sponsoren, neem dan contact met mij op via:
arianne_visser@hotmail.com / 06-30397252
Of kijk voor meer informatie op www.facebook.com/cakevoorkenia
De flyer voor deze actie is terug te vinden bij de laatste fotoserie op deze site, samen met wat foto's van ons bezoek in november.

Natuurlijk vinden wij het ook geweldig als er enthousiaste supporters langs de kant zullen staan om ons aan te moedigen.

Samen zullen we er weer voor zorgen dat dit een groot succes wordt, zodat de kinderen in de sloppenwijk zorgeloos naar school kunnen blijven gaan en de kans krijgen op een betere toekomst!

Wij hopen op jullie support!

Asante sana!

Nieuwe ontwikkelingen!

Hallo allemaal,

het is weer een tijdje geleden dat ik iets van mij heb laten horen maar ondertussen is er al wel weer het een en ander gebeurd.

Cake voor Kenia is sinds kort ook op facebook te vinden: www.facebook.nl/cakevoorkenia. Hier zijn foto's te vinden van alle creaties en de nieuwste verhalen over het gezin dat gesteund wordt door Cake voor Kenia.

Daarnaast is Cake voor Kenia nu ook online te bestellen! Via http://www.vrijwilligerswerk-afrika.nl/shop/ kunt u cakejes en taarten bestellen. Dit is een online shop van de organisatie Doingoood waarmee ik in 2011 naar Kenia ben geweest. In deze shop zijn ook allerlei andere mooie creaties te koop. Gemaakt door de projecten zelf om in hun levensonderhoud te voorzien, of door vrijwilligers uit Nederland die op deze manier hun steentje nog willen bijdragen. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen, zeker nu met Sinterklaas en Kerst op komst!

Daarnaast gaat het op school nog steeds erg goed met de kinderen! School had helaas een aantal weken geleden de kinderen naar huis gestuurd omdat zij weer iets nieuws hadden bedacht dat betaald moest worden. Gelukkig kon dit door onze contactpersoon in Mombasa snel opgelost worden. Eind van het jaar zullen wij de schoolresultaten weer ontvangen.

Nu maken we ons klaar voor 2013, een nieuw jaar en dus weer nieuwe schoolkosten. Mocht u hier een bijdrage aan willen leveren dan is dit zeer welkom! Dit kan natuurlijk via het bestellen van een lekkere taart of mooie cakejes, maar ook via een (eenmalige)donatie. Sowieso ben ik nog altijd op zoek naar mensen die vaste donateur willen worden. Bij mij kunt u zichhiervoor opgeven. U kunt er dan voor kiezen om maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag over te maken. U bepaald uiteraard zelf hoeveel en hoevaak.Op deze manier ontstaat ermeer stabiliteitin de inkomsten en kunnen wij er samen voor zorgen dat de kinderennaar school blijven gaan. Dus mocht u hier interesse in hebben, laat het mij dan weten!

Zoals al eerder genoemd komen de decemberfeesten er weer aan. Hiervoor is Cake voor Keniauiteraard druk in de weermet mooie en heerlijke creaties. Zowel voor Sinterklaas als voor Kerst zijn de cakejes weer te bestellen! De cakejes zijn €1,50 per stuk. Bestellingen kunt u bij mij doorgeven.

Ik ben altijd te bereiken op
06-30397252
arianne_visser@hotmail.com
www.facebook.nl/cakevoorkenia

Arianne

15 september 2012 Zonnepleinfeest

Wat: Zonneplein feest Tuindorp Oostzaan

Wanneer: Zaterdag 15 september

Hoelaat: 12.00 - 17.00

Waar: Op het Zonneplein dus

Het jaarlijkse Zonneplein feest komt er weer aan en dit jaar is Cake voor Kenia er ook te vinden! Op het feest is een rommelmarkt, een bingo en gezellige muziek. Daarnaast komt ook de bekende poppenkast van de Dam, met Jan Klaassen en Katrijn. Verder is er de kinderknutseltent. In deze tent kunnen kinderen meedoen aan verschillende activiteiten. Zo ook het versieren van cupcakes! Deelname aan deze activiteiten kosten € 0,50 per activiteit. De donaties en de deelnamekosten van de knutselactiviteiten komen ten goede aan Cake voor Kenia.

Al met al een heel gezellig feest dus en nog voor een goed doel ook!

Komen jullie ook?!

Schoolresultaten van de kinderen

Hallo allemaal!

Afgelopen week heb ik de schoolresultaten van de kinderen binnen gekregen. In mijn vorige bericht heb ik hier al het een en ander over verteld, maar nu heb ik de uitgebreide gegevens die ik graag met jullie wil delen.

Schoolresultaten van Shadia, eerste termijn, kleutergroep:

Vak

Aantal punten

Opmerking leerkracht

Rekenen

90 van de 100

Uitmuntend

Lezen

100 van de 100

Uitmuntend

Schrijven

45 van de 50

Uitmuntend

Taal

96 van de 100

Uitmuntend

Aardrijkskunde

97 van de 100

Uitmuntend

Handvaardigheid

39 van de 50

Uitmuntend

Totaal

467 van de 500

Leerkracht: 'Shadia is hardwerkend, actief, en aandachtig in de klas. Ze heeft haar best gedaan met alle vakken. Erg goed werk en een goede start!'

Schoolresultaten van Khamisi, eerste termijn, groep 1:

Vak

Aantal punten

Opmerking leerkracht

Rekenen

85 van de 100

Erg goed

Lezen

100 van de 100

Uitmuntend

Schrijven

35 van de 50

Erg goed

Taal

100 van de 100

Uitmuntend

Aardrijkskunde

98 van de 100

Uitmuntend

Handvaardigheid

40 van de 50

Uitmuntend

Totaal

458 van de 500

Leerkracht: 'Khamisi heeft een goede start gehad, hij moet dit werktempo aanhouden.'

Schoolresultaten van Moddy, eerste termijn, groep 3:

Vak

Aantal punten

Opmerking leerkracht

Rekenen

96 van de 100

Erg goed

Lezen

100 van de 100

Uitmuntend

Schrijven

46 van de 50

Erg goed

Taal

88 van de 100

Goed

Aardrijkskunde

65 van de 100

Redelijk

Handvaardigheid

45 van de 50

Goed

Totaal

440 van de 500

Leerkracht: 'Goede resultaten, blijf nog harder werken.'

Schoolresultaten van Sophia, eerste termijn, basisschool 1:

Vak

1e maand

2e maand

3e maand

Engelse grammatica

88 van de 100

100 van de 100

86 van de 100

Kiswahili

96 van de 100

74 van de 100

92 van de 100

Wiskunde

96 van de 100

100 van de 100

82 van de 100

Natuurkunde

58 van de 100

90 van de 100

90 van de 100

Sociale vaardigheden

64 van de 100

86 van de 100

84 van de 100

Lezen

100 van de 100

90 van de 100

96 van de 100

Totaal

502 van de 600

540 van de 600

530 van de 600

Leerkracht: 'Een goede start. Blijf hard werken voor nog meer verbetering.'

Verslag van de contactpersoon van het gezin:
'Het is een geweldige start van dit jaar geweest voor het gezin in de sloppenwijk Bangladesh. De kinderen doen het erg goed op school en er is een heldere toekomst zichtbaar voor hen. We hebben dit zo ver kunnen bereiken dankzijde inzet en steun die wij van jullie hebben ontvangen. De familie is erg dankbaar voor dit alles en alleen heel veel geluk wensen is hoe zijjullie kunnen terugbetalen en zij bidden tot God om de steun vanjullie te mogen blijven ontvangen.
De schoolkosten van de kinderen zijn binnen het budget gebleven zoals aan het begin van het jaar besproken is. Echter hebben de scholen bepaalde kosten verhoogd zoals de schoolboeken van Sophia, uitstapjes en zijn er zwemkleren voor de kinderen nodig. De jongste drie kinderen krijgen nu ook bijles in de vakantie wat voor extra kosten zorgt.
Daarnaast zijn wij nog steeds bezig naar het vinden van een manier om een eigen handeltje voor Mama Sophia op te zetten zodat zij het gezin beter kan voorzien van de dagelijkse maaltijden.'

Tot zover de berichten van uit Kenia!
Voor alle donateurs en cakejes bestellers: hartelijk dank voor uw bijdrage!!!

Mocht u na het lezen van dit motiverende verslagdenken, hier wil ik graag aan meehelpen dan kunt u altijd vaste donateur worden voor dit gezin! U bepaald dan zelf hoeveel enmet welke regelmaat u een bedrag wil overmaken voor deze kinderen. Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen via:

arianne_visser@hotmail.com
06-30397252

De nieuwste ontwikkelingen in Bangladesh

Hallo allemaal!

Weer even een update over de kinderen in Bangladesh. Ik heb Mama Sofia laatst gesproken en het gaat erg goed met de kinderen. Zij hebben nu twee weken schoolvakantie en voor de vakantie heeft Mama Sofia de huidige resultaten van de kinderen ontvangen.

Moddy heeft 430 van de 500 punten behaald. Hamisi 458 van de 500 en Shadia 467 van de 500. Een extra opsteker dat Shadia het zo goed doet. Zij zit pas sinds halverwege maart van dit jaar op school, dus geweldig dat zij het nu al zo goed doet! Sofia heeft op dit moment geen schoolvakantie. Zij zit op een andere school, een klas hoger. Al met al dus positieve berichten vanuit Mombasa!

Zelf zit ik te kijken om eind dit jaar nog bij de familie langs te gaan. Ik ben erg benieuwd hoe het met iedereen gaat en of er nog meer dingen zijn waarmee wij hen kunnen helpen, bijvoorbeeld nieuw werk voor Mama Sofia. De plannen zijn nog niet definitief maar het idee ligt er alvast!

Ik wil alle sponsoren en cupcake bestellers nogmaals bedanken, naar mijn idee kan ik dat niet vaak genoeg doen. Dankzij jullie kunnen deze kinderen zorgeloos naar school. Inmiddels hebben we al een flink potje bij elkaar verzameld, waardoor we al zeker kunnen zijn dat alle vier de kinderen in 2013 nog steeds naar school kunnen gaan.

Voor vragen, ideeen, bestellingen en sponsor interesse kunnen jullie mij altijd bereiken via deze site, mijn telefoonnummer of mijn emailadres.
06-30397252 / arianne_visser@hotmail.com

Groetjes Arianne

Nieuwe creaties Cake voor Kenia

Hallo allemaal!

Er zijn weer wat nieuwe foto's van de cakejes en taarten die ik de laatste tijd heb gemaakt. Ze staan bij foto's, onder de map: Cake voor Kenia.

Hier zijn ook de cakepops te vinden. Dé hype op dit moment: Cakejes op een lollystokje.

Graag iets bestellen?
Dat kan! Via: arianne_visser@hotmail.com of 06-30397252

Groetjes!

Een nieuw jaar voor Bangladesh!

Hallo allemaal!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een berichtje heb geplaatst. Nu het nieuwe jaar begonnen is wilde ik weer graag wat van mij laten horen.

Allereerst natuurlijk gelukkig nieuwjaar voor iedereen! Ook de familie in Bangladesh stuurt iedereen de beste wensen. Zij hebben speciaal nog gebeld om iedereen te bedanken voor alle hulp en om ons een gelukkig nieuwjaar te wensen, dus bij deze!

Er is veel gebeurd sinds het vorige berichtje. Inmiddels zijn veel mensen vaste donateur geworden, waar ik ontzettend blij mee ben! Doordat mensen maandelijks of jaarlijks een bedrag naar keuze doneren is er meer stabiliteit ontstaan. Hierdoor weten we nu zeker datde kinderen in de sloppenwijk Bangladesh de komende jaren naar school kunnen gaan. Door de opbrengst van de donateurs hebben de kinderen het afgelopen schooljaar af kunnen maken en zijn zij in januari alle drie weer begonnen met een nieuw schooljaar. Het schooljaar 2012 is zelfs al helemaal betaald, inclusief schoolspullen, uniformen en schooluitstapjes, wat natuurlijk een enorme prestatie is! Mochten er mensen nog interesse hebben om vaste donateur te worden, dan kunnen zij altijd contact met mij opnemen (mijn gegevens staan onderaan dit bericht).

De kinderen blijken het erg goed te doen op school! Zij zitten nu sinds maart 2011 op de St. Patricks Nursery School. Eens in de zoveel tijd krijg ik een overzicht van hun schoolresultaten. Het blijkt dat alle drie de kinderen ontzettend graag willen leren en veel plezier lijken te hebben. Toen zij net begonnen waren met school waren hun resultaten nog niet zo goed. Dit komt natuurlijk omdat zij nog niet eerder naar school zijn geweest. Doordat zij zo graag willen leren gaat het steeds beter met hen alle drie. Sofia isbegin ditjaarnaar een nieuwe school en een klas hoger gegaan. De lerares noemt haar een hardwerkend meisje die veel vooruit is gegaan. Ook Moddy is weer een klas verder. Van hem zegt zijn lerares dat hij hard werkt, maar dat hij nog wat beter zijn best moet doen. Hamisi isook een klas verder en blijkt hier ook hard voor te werken.

Het jongere nichtje van de drie kinderen Shadia, is inmiddels ook oud genoeg om naar school te gaan. Ook zij zal dankzij alle sponsoren die mij helpen binnenkort naar school kunnen gaan!

Ik heb via mijn contactpersoon wat foto's gekregen van de kinderen en hun moeder. Die zal ik ook op de site zetten.

Met het project Cake voor Kenia gaat het ook erg goed. De kinderen in Bangladesh weten inmiddels dat ik door middel van bakken geld voor hen probeer in te zamelen. Zij vinden dit allemaal erg interessant en vragen steeds om nieuwe foto's. Zij blijken mij nu ook Queen Cake te noemen!
Het is leuk dat mensen nog steeds cakejes bestellen en hierdoor leer ik ook allemaal nieuwe dingen te maken. Vanaf 2012 zijn de kosten van een cupcakeje 1,20 per stuk. Daarnaast zijn er ook taarten te bestellen in verschillende vormen en maten, met een thema naar keuze. Er komt een speciale site voor Cake voor Kenia, maar deze is nog even in de maak. Zodra ik hier meer over weet laat ik dat meteen weten!

Bestellen kan nog steeds via:
06-30397252 of arianne_visser@hotmail.com
Voor donaties kan rekeningnummer 835857 gebruikt worden.

Ik wil iedereen nogmaals ontzettend bedanken voor alle steun die ik, nog steeds, krijg. Het geeft mij heel veel kracht en energie dat er zoveel mensen zijn die mee willen helpen aan een betere toekomst voor het bijzondere gezin in Bangladesh.

Zonder jullie had dit allemaal niet gekund!

Asante sana!

Cake voor Kenia

Lieve allemaal,

Afgelopen vrijdag heb ik een presentatie gehouden in de Bethelkerk over mijn werk in Kenia. Ontzettend fijn om te zien hoeveel mensen geinteresseerd zijn in mijn ervaringen in Kenia en dit met jullie allen te mogen delen! Allemaal heel erg bedankt!

Op deze avond heb ik ook verteld wat ik in de toekomst van plan ben met de mensen waar ik zo van ben gaan houden. Graag wil ik dat hier nog een keer beschrijven.

Allereerst APDK. Petra en Svenja, twee vrijwilligers die ook bij APDK hebben gewerkt en er vrijdagavond ook heel gezellig waren, zijn een actie begonnen voor APDK. Zij maken de meest prachtige armbanden om te verkopen. Van het geld dat zij hiermee ophalen kopen zij educatief spelmateriaal voor de kinderen in APDK. Dit sturen zij dan in grote dozen naar Kenia. Op dit moment heb ik nog een aantal armbanden over, dus mocht er interesse in zijn dan hoor ik dat graag!

Vervolgens Bangladesh. Zoals jullie waarschijnlijk allemaal al weten gaan de kinderen in de sloppenwijk Bangladesh nu al een half jaar naar school dankzij al het sponsorgeld. Aangezien school ontzettend belangrijk is voor deze kinderen wil ik dit graag blijven sponsoren voor hen. Helaas is dit in mijn eentje te duur en zal het ook steeds meer gaan kosten aangezien zij ouder worden en meer onderwijs nodig gaan hebben. Daarom ben ik op zoek naar vaste donateurs. Lijkt het u leuk om een gezin in Kenia te ondersteunen dan kunt u voor een willekeurig bedrag per maand of per jaar donateur worden. Uiteraard wordt u dan op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom de kinderen en school.
Maar ook ik ben een actie begonnen om wat extra's te doen voor de kinderen: Cake voor Kenia. Aan de hand van een thema maak ik taarten of cupcakes op bestelling. Dit kan van alles zijn, denk aan babyshowers, verjaardagen met een bepaald thema, sinterklaas, kerst, etc. Dus mocht u iets lekkers willen voor een bijzondere gelegenheid, laat het mij dan weten!Geheel naar eigen wens maak ik dan iets unieks lekkers! Bij foto's kunt u al watontwerpen bekijken.

Via deze site zal ik jullie voorlopig op de hoogte houden, totdat er een speciale site komt. Mocht u interesse hebben in armbandjes, donateur worden of cake voor Kenia (of natuurlijk alle drie...!), dan kunt u met mij contact opnemen via deze site, maar ook via mijn email adres en telefoonnummer.

arianne_visser@hotmail.com
06-30397252

In ieder geval wil ik iedereen al heel erg bedanken voor alle steun en liefde die ik, maar vooral ook de kinderen in Kenia, van jullie krijgen.

Asante sana!!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Doingoood